Båten

Båten er en Wasa 55, designet i 1975 og antagelig bygget i 1982. Det er en svensk liksom skjærgårdskrysser, 13,5 m lang og 2,55 bred. Den ble kjøpt i 2010 og har vært gjennom ganske så grundige oppgraderinger. Det som er igjen er skrog, dekk og kjøl ellers er det meste byttet ut.

 

 

Elvstrøm seil – storseil og selvslående «Fat furl» rullefokk i EPEX membran, Code 0 i CZ (aramid) panelseil, Asymmetrisk (A5) på top down rullesystem, Lensespinnaker (S2). Videre så er det med en hardværsfokk i radial laminat som føres på AT line i forliket og 2:1 fall for å oppnå nok forliksspenning. Det samme systemet brukes på stormfokken også. Tryseilet brukes på egen skinne montert bak på masten.

Selden mast (2011) med single line rev bom, furlex rullesystem, rulle for hardværsfokk, stormfokk, Code 0 og top down rulle for genaker. I tillegg spinnakerbom for spinnaker og mulighet for spridde forseil.

Motoren (2016) er en 4 sylindret Craftsman, 42 HK. Denne kombinert med 3 blads Gori propell med overdrive gir effektiv fremdrift når det ikke er seilbart.

Watermaker som skal lage 25 l/t er installert og kravet til størrelse på vanntanken er jo da redusert.

300 amp LiFePo skal gi oss nok av strøm og lader fort opp igjen. Vi har flyttbare solcellepanel på til sammen 120 W og 2 dynamoer som til sammen gir 180 AH under optimale forhold. Med dette oppsettet mener vi at vi trenger å lade med motor i en halv time for å dekke døgnbehovet, men vi må ikke lade med motor før det har gått 4 døgn. Vi har også startbatteri (AGM) som også ankervinsjen henter strøm fra.

Det er «full pakke» Raymarine utstyr om bord, med seilinstrumenter, AIS, Radar, VHF og annet mer eller mindre nødvendige saker. Vi har autopilot og har droppet vindror. På et eller annet punkt må man vel si nok er nok?

Roret er også byttet, i 2014 monterte vi på et nytt ror fra Jefa og i samme operasjon fjernet vi pidestall (rorkult nå), hevet dørken noe som igjen ga plass til større dieseltank (kapasitet på ca 260 l) samt lagringsplass til dykkeutstyret.

Når det gjelder dykkeutstyr så har vi også med egen kompressor så vi satser på mange gode dykk!