Cubaneren – under havet (Altså på ferskvann)

Av Cubaneren

06.08.2016, Makkum – Enkhuizen:
Startet morgenen friskt med en liten joggetur innom bakeren på meg, før jeg skyldte av båten med ferskvann og satte på kaffe. Da kaffen var klar fristet senga og boka såpass at jeg krøp oppi til Koko som lå der og kveilet seg. Etter en god frokost og litt måltaging om bord satte vi kursen mot marinebutikken i byen. Der har vi nå investert i to nivåbrytere, slange, ledning, gjesteflagg og Reeds Nautical almanac 2016.  Med alt dette utstyret skal vi nå sette på nivåbryter på pumpa bak og installere ny pumpe med nivåbryter midt i båten.  Så bar det videre til matbutikken, før vi slapp taket i kaia og seilte en deilig code0 seilas til Enkhuizen. Koko lurer på om han noen gang klarer å seile så sakte som de andre! Masse båter ut på, og masse flotte skuter og tradisjonsbåter. Vi har fått vite at det er enda flere i Lemmer, men dit får vi dra en annen gang.

Når vi kom til havnen i Enkhuizen valgte vi en plass og fortøyde. Koko gikk for å sjekke inn og betale havneavgift. Der måtte han stå i kø for å komme fram til havnekapteinen.  Koko fortalte at vi hadde funnet oss en plass og tatt den, nærmere bestemt S14. Hun sjekket opp på dataen, og dobbelt sjekket, for vi hadde tatt den siste plassen som var ledig i en havn med over 700 plasser og kø av båter som kom inn. Flaks! Etter et bad i havna, dusj på hekken og en deilig middag, gikk vi inn til byen. Her er det super sjarmerende. Masse gamle bygninger, masse båter og hyggelige barer og resturanter.

07.08.2016, Enkhuizen – Amsterdam:
Godt gammeldags møkkavær – regn og motvind. Vi tok oss gjennom slusen mellom Ijselmeer og Markmeer og kjørte de ca 15 milene til slusen inn til Amsterdam. Begynner å bli rutinert på dette sluseopplegget nå – kjør frem og vent på signal, åpner ganske ofte er rutetiden! I Amsterdam la vi til i Sixhaven. Fant en plass som krevde at Maren var fungerende baugpropell i form av å holde i et tre i baugen når vi bakket inn i en bås. Tror ikke båten trenger å være så mye lenger inne i denne mildt sagt trange men veldig hyggelige havnen. Vel fortøyd så kom det kjentfolk inn i havna. Torill og Fred Holland er på vei hjem etter å ha vært i Middelhavet med sin HR 352. De har gått kanaler både frem og tilbake og hadde mange historier å fortelle.