Dagene går i surr

28.11.16 18:12hrs (GMT+1) – dag 9

Et eller annet sted har vi telt feil, i dag mandag er dag 9 med seiling.

Natt til dag 9, vi seiler sakte, godt vi ikke ser land og ser hvor sakte vi virkelig seiler. Bølgene sildrer rundt båten og når vi krenger noen grader føler vi at vi seiler fort mot mål. Men fort det seiler vi ikke. NM teller sakte, sakte nedover. Kom på vakt i natt og sa til Otto; 1590 nm igjen! Pluss 15nm, svarer Otto, vi må rundt øya også!

Ellers begynner vi å komme i en rytme. Dagens store høydepunkt er mail fra Guruen! Denne leses høyt, diskuteres, vurderes og så sender vi et spørsmål tilbake, i håp om å få enda en mail! Og det får vi! Guruen vår svarer på alt. Andre høydepunkter er ARC mail med posisjonen til de andre båtene. Karl Otto tar oppgaven svært nøye, fører konkurrenter inn i exelarket, markere de vi tror bruker motor med skrikende gult. Før vi alle sitter samlet forann plottern og plotter inn de andre båtene og ser hvordan de har bevegd seg i forhold til oss. Atlanterhavet er nå en samling av kryss i forskjellige farger og andre symboler. Tilslutt er det mailen vi får annenhver dag fra ARC med hendelser fra andre båter. Utrolig mye som skjer når så mange båter skal over fjorden. Ganske mange går til inn til Kap Verde for å fylle diesel, sette i land mannskap, skipper med brukket hånd osv. Og andre problemer båtene har, noen er uten kommunikasjon, andre uten styring.

Snart ni dager i sjøen. Guruen har sagt at her blir vi værende en stund, så dermed har roen senket seg over Cubaneren. Her er det ingen vits i å haste. Inger får nok noen dager på St.Lucia alene, mens vi holder oss til rutinene, leser og blir litt brunere!