Drivas og viftereimer

29.11.16 20:27hrs (GMT+1) – dag 10

Nå har vi heldigvis snart drevet rundt lenge nok i årets ARC. Det var ikke dette vi hadde sett for oss før start, eller kanskje rett før start, men det er i hvert fall ikke helt normalt da. Vi får nok tredje dagen på rad med under 100 mil på 24 timer. Vi hadde i gang litt maskin i går og kom på den måten over 100 mil, men det er ikke mye vind her. Vi har heldigvis en god Code 0, ellers ville vi enten reket rundt uten fremdrift eller måttet kjøre motor hele tiden.

Cubaneren fra fuglenes verden

I dag har vi hatt litt generell sjekk av kanoen vi flyter rundt i. En tur i riggen, vasking av kjølsvin å sånt, lokalisering av en bitteliten diesel lekkasje ved et dieselfilter. Vi har en liten bekymring og det er at vi er i ferd med å slippe opp for viftereimer. Etter 300 gangtimer røk den originale som sto på motoren. Kan jo godt hende at den ikke var etterstrammet nok så vi skylder kun på oss selv. Vi monterte på den ene av de to ekstra som vi hadde, men som fant det for godt å ryke etter 2-3 timer lading.

Vi er nå på den siste reserven og så i dag at den var litt oppfliset i kanten. Vi får vind i løpet av et halvt døgn nå og trenger ikke motor for å komme frem men det er jo den vi i hovedsak har satset på for lading. Vi har solcellepaneler som fikser litt strøm og ellers så er vi så godt som ferdig med å spise den ferske maten. Nå fremover har vi satset på fisk uansett! Ellers så får vi ønske oss en Watt & Sea slepegenerator til jul..

Rorvakten jublet for øvrig nettopp for 6 knop fremdrift – og ja vi seiler. Rekord på de siste 3 dagene!