Vi seiler feil vei! Fra Ponta Delgada på Sao Miguel har vi nå seilt drøye 90 mil nordvestover. Det er jo et påfunn når Kanariøyene og ARC start tross alt ligger mot Sydøst. Det er i hovedsak tre årsaker for dette. Det viktigste er at vi før vi reiste hadde veldig lyst til å utforske øyene her ute på Asorene. Det blir jo litt feil da å bare besøke en av de? Når det er sagt så er det utrolig trivelig i Ponta Delgada, på Sao Miguel og vi har fått masse nye kjente der. Den andre årsaken er at vi må slå i hjæl litt tid… For en måned siden fikk vi sendt nedover en ny hjerne til autopiloten vår hjemmefra og den har sittet fast hos tollerne i Lisboa nå i snart tre uker. Dette hadde vi ikke ventet, at Spania er håpløst å sende til visste vi, men vi har aldri hørt det om Portugal før. Merkelig behandling av turistene som besøker landet egentlig, men det er i hvert fall fint lite vi får gjort for å fremskynde leveringen. Kanskje dingsen er på plass om vi evt kommer hit om tre år på slutten av turen? Autopiloten er jo ikke så dødsviktig, den sluttet å virke på vei inn til Brighton for et par måneder siden og vi er jo glad i å seile så vi klarer oss helt bra. Tenkte dog at dette var et fint sted å sende til siden vi skulle være her i 3-4 uker. Tredje grunn for å seile litt feil vei er at vi har jo faktisk god tid, og det er vel rundt 800 mil herfra til Kanariøyene som jo er gjort unna på 5-6 dager, vi har begynt å få et annet syn på disse milene og distansene. Det at alt her koster halvparten av fastlandsruta er jo også en hyggelig bonus!

De 92 milene fra Ponta Delgada til Angra Do Heroismo gikk veldig fint. Startet med motorkjøring i 5 timer før vi fikk fantastisk Code 0 seiling i 5 timer og avsluttet med fokkeslør i friskere og friskere vind. BÅTEN ER NÅ TETT – HURRA!!! Vi kom rett etter 1700 og havnekontoret var stengt, så da snek vi oss inn til plassene for de lokale båtene, for her er det mye mindre drag i sjøen (som vi har begynt å bli litt lei av fra Ponta Delgada). Fant en plass og ble tatt i mot som om folk kjenner oss. Utrolig hyggelige folk her!

What to do here? MASSE: Bebyggelsen i gamlebyen er kjempestilig og det virker som at loven her sier at naboer ikke har lov til å ha samme farge på husene sine. På første oppdagelsestur i byen gikk vi inn en liten port, det stod det var en park der, og foran oss åpner det seg et svært område som slynger seg oppover rundt 100 (høyde)meter og har vekster fra alle verdenshjørner, dammer med artige fisker og blomster og planter i striglete bed. Vi er jo ikke her på den mest fruktbare tiden, men det var kjempestilig. Videre gikk vi dagen etter opp på Monte Brasil på formiddagen og hadde et dykk fra foten av det fjellet og nedover på ettermiddagen. Her kunne vi dykke på egenhånd og da måtte vi jo prøve det. Det er en ankerkirkegård i bukta på utsiden av havna med ankere fra 1450 og frem til i dag i samlingen. Vi rigget dykkeriben vår og dro på tur. Skjønner ikke helt at den er godkjent for 350 kg last for med oss to om bord med dykkeutstyret så er nok bare halve fribordet igjen… I dag (04.10) så har vi gjort noe som skal sitte i litt; Leid offroad sykler og syklet opp til høyeste punktet på øya, en gammel vulkan som heter Santa Barbara på 1020 MOH. Et stykke kupert terreng bort til foten og på ingen måte EU godkjente faktorer på stigningene gjorde det ganske slitsomt, men vi kom opp. Der fikk vi oppleve tåke, tjukk som graut. Så vi fikk da ikke helt maksopplevelsen av å nyte synet av det største krateret på Asorene, som faktisk denne vulkanen har. Avsluttet dagen med et bad og det begynner å bli kjølig i vannet, vi gjetter på ca 20.

Planene videre er ikke helt sikker, men det er gråvær i morgen og da tar vi en båtdag; Riggsjekk, rydding i båten og ta et dykk til i bukta. Etter det får vi se om vi seiler til nabobyen eller naboøya før vi nok drar tilbake mot Ponta Delgada igjen om en snau uke.