Fiskeulykke og de harde hverdagene!

Av Cubaneren

Terceira – Sao Miguel – Santa Maria:

Vi hadde en veldig bra seiltur fra Angra tilbake til Sao Miguel. Vi planla å komme inn på morgenen etter at det hadde lysnet men det gikk ikke så bra ettersom vi seilte for fort og kom inn i mørket. Nå var ikke det så farlig heller for vi har jo vært i Ponta Delgada før og det er jo en veldig enkel havn å komme til. Seilingen foregikk med fullt storseil og genaker de første 35 milene som gikk unna på snaut 4 timer. Etter det spisset vinden litt mye og det ble fokkeslør. Uansett så er vi veldig happy med fremdriften på båten, det er deilig å ha en seilbåt som seiler.

Vel fremme i Ponta Delgada så var det ankerdram, for øvrig gaven fra Henk og Erna i Nederland, før vi fikk sove litt og tur til innsjekking. Til vår store overraskelse så var pakken med autopilotdeler kommet frem, selv om den på trackingen fortsatt var hos tollerne i Lisboa. Resultatet var at vi fikk oss en mekkedag igjen og fungerende hovedautopilot igjen som vi jo ikke har hatt siden vi var på vei inn til Brighton i sydengland.

Vi fikk også med Margaretha og Sune samt deres bil gjort hele innkjøpet av basisvarene til Atlanterhavskryssingen. Altså tørrvarer, drikke osv. Litt grønnsaker og kjøtt må jo kjøpes inn før avreise over fjorden men vi er veldig fornøyd med å ha fått plass til alt!

Nydelig spinnakerføre til Santa Maria, 14-20 knop rett bakfra. Slike dager gjør at jeg tenker at jeg bør finne opp seil som ikke er i veien for sola… Maren hadde fangstet litt nytt fiskeutstyr som skulle testes. Vi hadde mest tilbehør til en Dorado så gummisquiden som passet til det ble behørig montert. Bruket gikk i sjøen og antagelig rimelig kjapt glefset nok en 2 meter lang dorado på for mildt sagt åte, søkke og snøre var i hvert fall kjapt borte… Litt dårlig stemning ble det av den fiskehistorien. Nytt verktøy er skaffet og nå skal vi følge bedre med!

Santa Maria er en ganske liten øy, den første (med unntak av noe småstein ca 20 mil nordøst – Formigas) som ble oppdaget av Portugiserne rundt 1427. Her er det mye kjøttproduksjon så det tramper rundt svære kuer og okser overalt. Vi leide oss en bil og fikk gjort øya på rundt 5 timer. Det er en intensiv turistsesong her og vi tror vel at det er flest portugisiske turister da det er særdeles få som skjønner noe av engelsk. Vi er gode til å peke og har lært oss noen viktige gloser for å overleve; øl og telle i hvert fall til to, samt takk.

Vi har hatt 6 fine uker her på Asorene og vender i kveld snuten sydover og plan A er da å gå for de vestligste Kanariøyene (La Palma først). Vi hopper med det over Madeira men herfra hvor vi er nå er det ikke så mye lenger og det blir sagt at de vestlige Kanariøyene er mindre turistifisert? Herfra er det drøyt 600 mil så vi får noen dager i sjøen. Planen er at vi begynner med slør i frisk men minkende vind og så blir det nok veldig lett vind fra halveis og til vi er fremme.