Herrens (og damens) glade dager!

Av Cubaneren

Bonaire 05.01-2017:

Vi feirer jul og nyttår med Maren og Karl Otto i Cubaneren. Det beste vertskap man kan tenke seg i en båt fra 1983 som egner seg best i den Svenske skjærgård? De har faktisk kommet seg helt hit til Bonaire, med litt hjelp fra sine fedre på veien over Atlanteren.

Rune og jeg ankom lille julaften og 1. Juledag hadde vi ikke sluppet fortøyningene enda.
Her bades, snorkles og dykkes. Etterhvert har også jeg gått til anskaffelse av snorkleutstyr. Det ble en fantastisk opplevelse, nå kan også jeg se litt av verden under vann som de andre er så opptatt av, nå forstår jeg endelig.
Bonaire er nok spesielt vakker med utallige arter av fargerike fisker og koraller. Artig å se Maren, Karl Otto og Rune dykke ned uten luft, ufattelig for meg at de kan være under så lenge.
Nyttår feires i dagevis her i de Nederlandske Antiller. Veldig mye lyd, men også flott fyrverkeri. Vi flytta båten litt unna sentrum til selve kvelden for ikke å få alle fargesprakende rester ombord. Vi feiret med en deilig tre retters middag i båten. Restriksjonene på fyrverkeri er nok ikke det samme her som hjemme. Et fantastisk skue!

Vi hadde en fin og varm sykkeltur på sørsiden av øya, da så vi esler, rosa Flamingo og store saltfjell.
1. nyttårsdag ble vi invitert av båtnaboer på å flyte dit vinden tok oss med gummibåtene. 12 båter deltok, god mat og en artig opplevelse.
Dykkerne har sett Tarpon, Baracuda, skilpadder, blekksprut, rokke, languster og mange andre fargerike fisker. En dag dykket Rune og Karl Otto på et skipsvrak, der var det veldig mange store fisker – en stor opplevelse!
Vi føler oss veldig heldig som har fått oppleve denne delen av jordomseilingen sammen, tusen takk for oss og all mulig lykke til på den videre reisen.

Klem fra Anita og Rune