Kralendijk – Bonaire

Av Cubaneren

Da har vi hatt en uke i dette dykkeparadiset. Vi har dykket rundt båten, på Klein Bonaire og langs øya. Her er alt lagt opp for dykking. Det ligger bøyer klare for oss å feste oss i på nesten alle dykkestedene. Kompressoren går som ei kule, fyller flaske etter flaske. Vi har sett masse forskjellig; ål, murene, blekksprut, skilpadde, rokke og masser av forskjellige fisker. Vi svømmer rundt som i et akvarium.

Snorkle gjør vi også, Karl Otto er blitt en racer til å svømme nedover! Har kommet seg ned på 11m. Men mest sjokkert var vi vel alle da Anita dykket ned og svømte under Cubaneren. Med nytt snorkleutstyr er Anita en av de ivrigste.

Vi syklet rundt sørenden av øya en dag. Da fikk vi med oss Eselhjemmet. Eslene kom til øya som arbeidskraft, men når det ikke lengre ble behov for dem ble de overlatt til seg selv. Dette har ført til at Bonaire har 600 ville esler! På Eselhjemmet tar de vare på eslene som er skadet eller ikke klarer å ta vare på seg selv.

På østsiden av øya er det mange skipsvrak, siden øya er relativt flat er den vanskelig å få øye på før man er ca 15nm i fra. Bonaire fikk ikke fyrlykter før på 1600 tallet. Det var også på 1600 tallet de startet med produksjon av salt. Saltdammene ligger sør på øya og blir fylt opp av små vindmøller. Store saltfjell ligger klare til utskiping mellom saltdammer i blått og lilla.

Ellers sliter vi litt med den store julefølelsen. Det er ikke mye her som minner om jul, ikke i vår oppfattelse i alle fall. Det er dekorert med julekuler og bånd overalt, men når man vandrer svett rundt i bikini uteblir julestemningen litt. I dag er det nyttårsaften og vi er spente. Etter anbefalinger fra taxidamen, feirer vi om bord for å ha best utsyn til rakettene. Og raketter tror vi de kan her på Bonaire. Det har vært oppskytninger hver dag siden julaften. Både på dag og kveldstid smeller det i et sett.

Følg også med på vår youtubekanal, nå for tiden er det mest dykking der og vi oppdaterer når vi finner gode nett. Blir seiling der… når vi seiler!

Vi ligger jo litt etter dere i tid men har nå gjort to nyttårsdykk i dag og begynner å lade opp for kvelden. Vi håper alle har en artig feiring og nyter kvelden. Vi vil også takke for året som har gått, ønsker alle et godt nytt et og satser på like mye moro i det som straks starter!