01.11 – La Gomera – Tenerife

Etter to hyggelige kvelder med Calle Andersen på La Gomera med tips om hva vi burde utforske på øya fikk vi nytt besøk om bord. Berit skulle være med oss en liten uke og hun mønstret på i San Sebastian på en regnværsformiddag. Litt uvanlig vær for tiden med vind fra syd og vest, som fører til at de vanlige havnene på syd og vest på øyene blir utsatt for mer vind og sjødrag. San Sebastian er dog en god havn uansett og vi benyttet oss av muligheten for å leie en bil og rase rundt øya – La Gomera på en dag! Vi var på toppen – Alto De Garajonay, gikk derfra og nedover gjennom en slags regnskog, taxi opp igjen etter en lunsj i El Cedro. Etter dette bar det i bil igjen til stranda – Playa Inglese som hadde en god blanding av badende med og uten klær.

Så ble det mer normalvær igjen og vi benyttet muligheten til å ankre opp snaut 3 NM vest for San Sebastian i en bukt som heter Playa De La Roja. Her var det et badeparadis som ble benyttet til fulle, snorkling, dykking, nattbading, soling, boklesing og alt i alt det man skal bruke tiden til når man slapper av. Berit fikk frisket opp sin 21 år gamle dykkekunnskap og Karl Otto knakk noen koder med fridykking, ned til ankeret på ca 8 meters dyp.

Vi hadde en flott og ganske rolig seiltur fra La Gomera til Tenerife, litt genuaseiling som etter hvert ble til genakerseiling. Fikk plass og la til i Marina San Miguel, som også er den nærmeste marinaen til flyplassen som Berit skulle fly fra igjen.

Vi ble liggende i San Miguel en ekstra dag og fikk skiftet øverste delen av røstjernene som vi hadde fått nedover med kurer Berit. Dette er vi veldig glade for å ha fått gjort da det originale opplegget ikke var særlig solide saker. Alle innfestningene var rett og slett strukket seg men nå har vi fått på noe vi kan løfte båten etter 2-3 ganger!

Nå nærmer ARC start seg og fra bukten vi er i nå, Bahia De Abona, midt på østsiden av Tenerife ser vi over til Gran Canaria ca 40 NM østover. Vi seiler dit og kommer til Las Palmas 5-6 november. Det blir nok et litt annerledes liv, som vi gleder oss til også, med masse sosialt og artige folk i overflod i forhold til det vi har opplevd så langt, i og med vi jo har valgt en litt unormal rute via Asorene i stedet for Spania, Portugal osv.. Når det er sagt så er det jo ikke sånn at vi ikke har truffet folk! Litt sprøtt er det jo også at naboene vi hadde i siste havna vår på Asorene også er naboer her i bukta vi er i nå, uten at det har vært planlagt. Vi svømte bort og hilste på «Pinnochio» fra Canada i går etter å ha ankret opp – veldig hyggelig.