Midt i Nordatlanteren – Asorene

Av Cubaneren

10.09.2016, Sao Miguel – Punta Delgada:
Vel i havn så er det å begynne å finne ut hva vi kan gjøre her? En kjapp tur i havneområdet endte med at KO har kommet frem til at det bare blir jalla dykk (om de skal være organisert) om ikke dykkesertifikatat utvides til advanced open water. Det er mange tilbydere innenfor dykkeopplevelser og kurs her så 2 dager etter at vi kom frem var dagen for de to første dykkene.  Og 4 dager senere de tre siste. Maren har fått seg en ny favorittsyssel på havets bunn – blekkspruttrekking..? Omtrent som tautrekking men blekkspruten suger seg fast i hånda og trekker alt den kan. Vi har vært på en liten festival for de lokale og det er veldig artig med blide folk overalt.

En av de første dagene på brygga kom svenske Sune forbi, han kunne spotte en Wasa på lang avstand, han hadde bygget lillesøsteren til Cubaneren på 80 tallet. Sune og Margaretha inviterte på biltur. Her tok vi for oss østsiden av øya. Vi kjørte opp på vulkanen, hvor man har utsikt til ned til havet på begge sider, videre til Europas eneste teplantasje hvor det ble gjort et stort innkjøp og så videre til Nordeste hvor vi spiste lunsj. Øya har rasteplasser langs veien, miradorer, som er utsiktspunkter og store velfriserte parker. Her er det grillplasser med ved, rennende vann til oppvask og toaletter med verdens beste utsikt (om du tør å sitte med døra åpen). Videre var vi innom noen byer med havner vi kan tenke oss å besøke, og vips var dagen gått.

Så var det på tide å begynne å gjøre forpiggen fri for saltvannsinntak. Her var det flere momenter som skulle gjøres om;

  1. vi fyller ferskvannstanken med saltvann i stor sjø. Her ble løsningen å ta av inntaket, få bekreftet vår mistanke om at luftingen fungerte kun en vei og det innover. Etter å ha tettet luftingen og besluttet å trekke luftslangen et annet sted, satte vi fast påfyllingen med rikelig mengde tec7
  2. det kommer inn vann langs ledningene til ankervinsjen. Her ble løsningen krympestrømpe og rikelig mengder tec7
  3. vann inn gjennom feste til forstaget. Forstaget demontert og feste montert på ny med rikelig mengde tec7

Så testet vi med vann neste dag, og ja vannet kommer fortsatt inn. Vi må rive veggen, som er pillråtten finer med tynt lag glassfiber rundt. Så da brukte vi dagen på å rive alt vi satt fast i går! Så tømte vi lugaren ut i salongen og startet opp vinkelkutteren for kapp og puss! Og siden har vi holdt på. Båten er blitt tett igjen, men litt pussing, gelcote og montering gjenstår. Blir fint å flytte inn i for Men nå er det ferie! Vi skal seile Championsleague i J70 på Sardinia. Gleder oss!