Om tabber.. som tydeligvis kan gjentas!

26.11.16 16:57hrs (GMT+1) – dag 6

Kl. 15 ble følgende melding sendt fra Cubaneren til Mads – Frivind (AKA profeten, guruen, femtemann om bord osv):

– – –

At det går an å være så tunglært… Eller det var for pent sagt – tjukk i hue! Jeg var jo med i 2008 og vi har prestert kunststykket igjen å ikke vite hvor vi seiler. Magnetisk og GPS kurser er nå justert så misvisning er inkludert = vi seiler nå på rettvisende kurser. Skjønner ikke hvorfor i H… misvisende kurser er en opsjon i det hele tatt på sånn elektronikk. Du trenger jo ikke den misvisende kompasskursen og oversikten over det før elektronikken har gått åt skogen allikevel. Jeg syntes det var noe mystisk i går formiddag hvor jeg seilte 275-280 over en lang periode og breddegraden allikevel telte ned. Nå er det viktig å få gitt skylda videre. Det er jo 4 kystskippere om bord og jeg er den som har definitivt kortest fartstid med sertifikat – har nettopp fått det i posten.

OK – vi må gjøre det beste ut av det:

Pos: 23.43.7N / 31.43.4V

Vi lå på feil side av en svær byge i morges og den ødela vindraget fra øst. Vi kjørte i 50 minutter for motor rett gjennom og på nordsiden var det fin seilvind så vi har siden det seilt på vind fra SØ, relativt lett 7-11 knop. Den siste timen har det spisset litt til og minket ytterligere. Code 0 er i ferd med å erstatte spinnakeren som har stått oppe siden i morges.
Vi har seilt 260 grader +/- litt siden vi slo av maskinen 5-8 knop.
Det er fint vær, skyer rundt oss et stykke unna men lettest rett vest hvor vi er på vei.

Vi har da fått gitt deg en utfordring til også.. Kan ikke gjøre ting for enkelt! Vi har en plan om å seile forbi de som har passert oss, før denne fadesen så seilte vi jo nesten 10 mil i døgnet raskere enn dem.

Takker igjen for grundig melding tidligere i dag!

– – –

Som dere da skjønner så har vi jo i og for seg visst hvor vi har vært hele tiden men ikke helt hvor vi har vært på vei. Her vi er nå er det misvisning på 16 grader og det er jo mulig å komme en del av kursen man ønsker å ha da. Elektronikken gjør oss litt hjernedøde og det er jo en liten vekker det også. Vi har tapt litt det siste døgnet, kommer nok til å tape litt også dette døgnet men så kommer vi grusomt tilbake!