Reiserute

Starter fra Åsgårdstrand i begynnelsen av juli 2016. Turen går da langs Svenskekysten til København. I København er det regatta ORCi VM med White Shadow som står på programmet før ferden går videre.

Kielkanalen, litt kanaler i Nederland og videre mot Engelske Kanal og England. Om været er med oss ønsker vi å besøke Azorene på vei sydover i Atlanteren men uansett så vil vi etter besøk på Madeira befinne oss på Gran Canaria rundt 5. november. Starten på ARC går derfra 20. november og som vanlig går den til St. Lucia.

Når hverdagen kommer til oss etter liv og røre i forbindelse med ARC i Rodney Bay så fortsetter vi vestover. Dykking på Bonaire, San Blas og etter hvert gjennom Panamakanalen.

Galapagos blir neste landkjenning og det tenker vi blir en stor opplevelse med unikt dyreliv og natur.

Neste stopp blir Mexico og vestkysten av USA. Vi ønsker å delta på Trans Pacific yacht race som går fra Los Angeles til Hawaii. Dette er en av de store tradisjonsrike havseilasene og det blir spennende å treffe seilere og båter som er med her!

Fra Hawaii går turen videre sydover i Stillehavet. Det er masse muligheter for strandhugg og vi vil tro at opplevelsene står i kø!

Desember 2017 er planen at vi er i området rundt Sydney. I romjulen starter Sydney – Hobart race og miljøet med båter og spennende folk må jo oppleves. Om det er fornuftig vær (som det ofte ikke er?) Så er det klart at vi blir med i regattaen med Cubaneren.

Etter dette så er vi før avreise litt usikre på hvor ferden går. Skal vi en tur til New Zealand? Vi skal til Great Barrier Reef. Mulig skal vi flyte litt mer rundt i Stillehavet før vi peker videre vestover, Nord for Australia, gjennom det Indiske havet med noen øystopp der og til Sør Afrika. Vi er vel da kommet til senhøst 2018.

Fra Sør Afrika bærer det igjen over Atlanteren via St. Helena og kanskje noen andre øyer og til Brasil. Fra Brasil går det videre til Karibia og kanskje kan vi få med oss noen av de kjente regattaene der, før vi jo må innom Cuba. Fra Cuba bærer det over til Miami og videre nordover østkysten av USA.

Så har vi kommet til siste kapittel og det er egentlig også der det hele startet; Drømmeturen går fra USA/Canada til Grønland, Island, Færøyene og HJEM.