Rutinene på plass

22.11.16 20:00hrs (GMT+1) – dag 3

Atlanterhavsrutinene begynner å finne sin plass og etter en vindfattig start på natten så har vi hatt topp forhold for rask forflytning vestover fra rundt midnatt og til nå. Vi seiler nå med Code 0, stagseil og full stor, rundt 120 grader på vinden som ligger mellom 12 og 16 knop i styrke, og beveger oss +/-8 knop.

Vi får oppdateringer med hvordan vi ligger an, men blir egentlig ikke så kloke på det for vi vet jo ikke om vi er langt nord eller syd i feltet. Har med andre ord ikke helt kontroll på andre, men synes vi seiler fort selv. En annen ting med posisjoner og resultater er jo at det er noen som kjører motor men det vet vi jo heller ikke noe om før vi kommer frem. Tiffin, en annen norsk båt – Arcona 400 har vi hatt kontakt med til nå i formiddag men har strukket litt i strikken hele tiden og nå ser vi ikke de lenger heller. Sprøtt at 220 båter har klart å spre seg så kjapt bare 2 døgn etter start.

Vi venter videre nå at vinden som er nesten på nord nå gjennom det neste døgnet vil vri over mot øst. Dette gjør at spinnakeren snart skal opp og det blir rommere og på et tidspunkt i morgen antagelig jibb til babord. Videre ser det ut til at det vil bli utfordringer med lite vind i helgen, men det får vi tenke på da.