Sailing Champions League – Porto Cervo

Av Cubaneren

Vi har vært på en liten ferie?! fra jordomseilingen..

Torbjørn Lunde la ned et stort arbeid i begynnelsen av september etter at det ble klart at Norge skulle få sende et lag til i tillegg til tittelforsvarer KNS til Champions league. Hvem som skulle få plassen skulle avgjøres ved loddtrekning mellom Arendal som vant Vestlandsserien i fjor og oss – Åsgårdstrandslaget. Loddtrekningen tapte vi men bare 10 dager før stevnet åpnet det seg opp en mulighet igjen og vi kunne hoppe på da alt jo allerede var på plass med tanke på økonomi og andre praktiske ting.

Vi fikk nok det siste Wildcardet, og muligheten til å konkurrere mot de 32 beste seil-/yachtcluber i Europa. Det er et spennende og litt annerledes format i form av at det seiles i 8 identiske båter (J/70) og lagene møter hverandre, 8 av gangen nødvendigvis, slik at en flight består av fire race, da har alle lagene seilt.

Det er korte regattaer, 10-15 minutter bestående av to krysser og to lenser så her går det unna! Starter og handlefrihet etter start er ekstremt viktig da det ikke er noe særlig med tid til å hente inn feil. Det er ganske enkelt å seile seg ned men omtrent umulig å seile seg opp. Det ble seilt 8,5 flighter og vi startet knallhardt med en førsteplass. Vi startet faktisk ganske konservativt, startlinjen var såpass skjev og favorisert i le at vi gikk ut på babord hals og hadde høyere fart enn de som måtte slå over til babord etter start slik at når vi skulle inn til toppmerket så gikk vi foran alle på styrbord. Herfra og inn økte vi distansen!

Race to ble vanskelig etter en hårfin tjuvstart hvor vi snudde og startet på nytt. Vi kjempet oss tilbake og kom foran to, altså på sjette. Så var det igjen klart for en spiker, Start midt i feltet men god fart sørget for at vi kom først til første merke og igjen økte vi distansen. Fjerde og femte race var igjen vanskelige og vi ble 5 og 6. Vi lå allikevel på tiende etter første dag og var strålende fornøyd.

Yacht Cluben Costa Smeralda vartet opp med en fantastisk middag i ganske så flotte omgivelser denne kvelden.

Søndagen bød nok en gang på lette vinder og vi dro i gang fra start med en spiker igjen. Etter denne flighten var vi oppe på fjerde plass totalt sett og det var unektelig et par knepp bedre enn vi kunne ha håpet på.. Dog kom det igjen to vanskelige løp med en femte og sjetteplass og det hele ble avrundet med en halv flight, fordi det ikke kunne være starter etter 1600. Vi hadde den siste starten og fikk sånn sett ikke seilt men det siste racet ble gjennomsnittspoengsum, altså 3,88 plass. Vi lå på tiende plass før flighten og med noen sprø tilfeldigheter så kunne vi ende på åttende eller vi kunne falle ned til 13. Veldig kjedelig å ikke kunne være med å avgjøre slikt selv men flaksen var på vår side og vi hoppet opp til åttende.

Åsgårdstrand endte med det opp som beste Skandinaviske båt, det er jo bare store og kjente klubber med i dette sirkuset og vi er veldig glad for å kunne får være med på dette og sette vår klubb tydelig inn på seilkartet! Laget var Charlotte Blixhaven Halvorsen, Torbjørn Lunde, Maren og Karl Otto. Vi kan vel si at dette var vår andre store regatta på langturen vår selv om vi ikke akkurat seilte hit. På den annen side så har vi fått med oss Middelhavet som ikke var planlagt samt et besøk i en råflott Yachtclub som vi i hvert fall ikke hadde hatt råd til å være i med egen båt!

Stor takk til de som gjorde dette mulig: Selden mast, Norsk sjømat, Meny i Åsgårdstrand, seilforeningen vår med et styre som tar raske avgjørelser og tror på oss som ambassadører for klubben vår!

Seilmagasinet skrev en sak, den er her.