Siste døgnet?

07.12.16 21:15hrs (GMT+1) – dag 18

Harald: Da har vi vært underveis i 18 dager og jeg må si at alt har gått meget bra. Vi har hatt perioder med lite vind og vi har hatt noen regnskyll av dimensjoner, men alt har vært håndtert på beste måte av Karl Otto og Maren og med god hjelp av Otto som både kjenner båten og Karl Ottos ordre bedre enn meg.

Det har vært feiret litt i det siste, først ved halvgått løp, ca 1.350 nm og senere ved 1000 nm igjen å seile. Etter passerte 1000 nm igjen å seile synes jeg det har gått fort. Etter godt og vel et døgn var vi ned på 800 nm. Jeg regnet ut at det representert en distanse ca fra Trondheim i Amsterdam. Da vi feiret 500 nm tenkte jeg meg at det er et bra stykke å seile i ett, fra Farsund til Trondheim. Nå er situasjonen den at vi har under 300 nm igjen til mål, hvilket tilsier at vi for lengst har passert Bergen på tur til Trondheim og er i ferd med å passere Stadt. Regnvær og ruskete i morges, men nå er det bar nydelig. Har nettopp spist lunsj og Maren bød på melon og skinke. En boks øl til hver til lunsjen. Otto og jeg drømmer om en halvliter etter at vi er i mål.

Karl Otto: Det er slett ikke umulig at vårt siste døgn på denne seilasen, det eneste i passatvind for øvrig, blir det døgnet vi kommer til å tilbakelegge lengst distanse. Klarer vi 200? Det er utrolig flott seiling nå, vi ligger mellom 8 og 14 knop med spinnaker, stagseil og storseil. Vi gleder oss til å komme på land også. Det har vært en litt annerledes ARC seilas enn vi hadde forventet med lite vind og veldig skiftende forhold. For å holde dampen best mulig oppe har det vært mange seilskift og manøvere.