14.12.16 dag 6 i land

Så hva gjør man når man kommer i land etter 18 dager i sjøen? Jo, dagene går fort. Vi er tidlige i seng, og tidlig oppe. Det er lyst kl 06, så da kan man lese bok i timer før man behøver å gjøre noe! Det er deilig. Ellers har vi fått vasket klær, båt og ryddet litt generelt. Karl Otto og jeg har tatt ned et rullestorseil på en OC 50 som var fastkjørt og delt, mens de andre var på sightseeing og strandvandring på Pigeon island. Ellers deltar vi på de arrangementer som er for ARC seilerne. I går var det yacht klubben som hadde fest. Der var det trommeorkester som spilte noe som hørtes litt ut som urmusikk fra Afrika for et utrent øre. Og sangere som sang om det de så rundt seg i øyeblikket. Inger og Harald satt på første rad, mens Otto, Karl Otto og jeg befant oss litt i bakgrunnen.

Ellers er det noen flasker Piton (lokalt øl) som går med. Vi vandrer fra vannhull til vannhull og har julequis. Vi kommer ikke opp i de 15 millionene liter (julebrus) som konsumeres i november og desember i Norge. Men vi gjør vårt for det lokale bryggeriet.

Ellers har vi vært en tur ute på svai. Vi valgte den dagen med mest vind! Cubaneren krenget over 20 grader i kastene, men ankeret holdt. Verre var det å svømme rundt Cubaneren når den skjente fra side til side. Bading på stranda har vi også prøvd, men innpåslitne selgere ødelegger litt av hyggen. Men vannet er godt, 27-28 grader er ikke engang avkjølende, bare deilig.

Nå venter vi på Michael taxi som skal ta oss til Castries, hovedstaden, for å gå på markeder og vannhull. Etter det venter YGI, som marinaen heter, sitt cocktailparty. Nesten alle de norske båtene har kommet inn. I dag kom Mosaikk, Solskinn, New Deal og vi venter på Anneke som kommer akkurat i tide til Cocktail! Tror det blir en finfin kveld. Før vi går på land i morgen. Selv om vi har seilt fort og båten var helt nysnorklet dagen før avgang fra Granca så er det nå noen ekle skapninger som har fått feste. Brazilian Wax må med andre ord til og litt nytt bunnstoff.

Ellers skjønner vi at vi må skrive og publisere. Så fra nå av er det skjerpings!