Overseiling fra Santa Maria til La Palma:

Maren: Etter å ha håndstyrt i to døgn fikk autopiloten ta over.  Ikke at det er kjedelig å håndstyre, men det blir lite tid til andre ting. De første to døgnene hadde vi godt med vind og seilte med et rev og hardværsfokk. Den fokka jeg ikke helt skjønte hvorfor vi skulle ha med. Hva skal vi med en hardværsfokk? Vi skal da seile lens hele tida! Men sånn har det ikke vært. Nedover svenskekysten, sammen med Karin, ble hardværsfokk og to rev en standard. Fokka ble også godt brukt nedover Europa, ut til Asorene og nå også fra. Og det er utrolig deilig å ha en seilgardrobe som fungerer godt, selv om jeg ikke helt forstod hvorfor vi skulle ha en hardværsfokk før vi dro.

Ellers er det nå deilig at autopiloten har tatt overstyringa, så det blir litt tid til annet, lese bok, brodere, lage mat og sløve på natta.

Karl Otto: Vi hadde på mange måter en spektakulær første natt ut fra Santa Maria. Fullmåneseiling er noe helt eget og spesielt når man er så langt til havs at det ikke er noen lysforstyrrelser. Seil, rigg og bølger er synlige som om det er lyse dagen. Vi hadde vinden inn fra ca 90 grader på båten og hovedsvellet litt mer forenom enn det også og svellet var drøyt 2 meter høyt og hadde en helt vannvittig hastighet. Heldigvis var de lange og ikke så krappe så det ble mer følelse av berg og dalbane enn flyging med kræsjlandinger. Etter hvert på turen roet jo vinden seg og sjøen likeså.

På La Palma var vi bare i to dager. Maren gikk berserk med ferskvannet og spylte seil, rigg og båt i et par timer. Som den ubåten vi jo er så tar vi med oss nok salt til maten for et helt liv fra havet på en 4 dagers tur som det fra Asorene og til Kanariøyene. Vi seilte så videre til La Gomera hvor vi traff Calle Andersen først på Playa De Santiago. Kjempehyggelig middag men det ble litt mye sjødrag i havna så vi flyttet til hovedstaden – San Sebastian. Her fikk vi besøk av Calle som også testet hotellfasilitetene i Cubaneren!

San Sebastian var den siste byen Columbus var i før han stakk for å finne nytt land. For en drøy uke siden var vi jo på Santa Maria som var det første europeiske landet han kom til på tur tilbake. Får se om vi finner noe flere steder han har besøkt  på vår tur!