Vått og vilt

25.11.16 21:48hrs (GMT+1) – dag 5

Maren: Etter to netter med Bukkeritt (seiloppsett stor og spridd hardværsfokk), var vi klare for nye utfordringer. Guruen (Frivind Mads) hadde meldt om byger med lyn og torden, samt vindøkninger. Seilsettingen ble da en 70- talls vri. Spridd genoa, hardværsfokk og et rev i storseil.. Alt ble gjort klart for lett å kunne rulle inn genoaen. Med mørket kom også regnbygene, ingen så noen grunn til å sitte to ute, så hele vaktopplegget ble forkastet for en time på motorkassa, klar for å rulle inn, så en time til rors og to timer i køya. Otto og jeg trakk gullvaktene, mens regnet fosset ned på Harald og Karl Otto, hadde vi relativt tørre vakter. Nå henger det regntøy og annet til tørk i hele båten og varmeren blåser luft rundt for harde livet.

Ellers venter jeg på at jeg skal begynne å tenke de lange og dype tankene man skal få tid til på en atlanterhavskryssing. For det jeg har brukt hjernen på i natt er; hva skjer i neste kapitel, og når kan jeg lese mere.

Karl Otto: Bonusdag kan vel dag 5 oppsummeres med, så får vi håpe det kan vare gjennom kvelden og natten også. Vi er i et mildt sagt rotete område med tanke på vind og byger. I dag har vi jibbet et par ganger og ligget i en korridor ca 10 NM bred med byger på begge sider og ellers supert spinnakervær til oss i midten. Ellers så har vi hatt det første utstyrshavariet; heldigvis har vi bare en gjennomgående spile i storseilet. Den var knekt i formiddag og storseilet ble tatt ned, ny og litt mykere satt inn. Merket ikke så stor forskjell på farten under øvelsen men balansen i båten ble litt rar uten storseilet men med spinnaker.

Litt sliten etter de korte vaktene i går natt, så det blir bra å gå tilbake til 4 timers søvn sammenhengende. Marens Thai kyllingmiddag er slukt og vi fortsetter med dagens seiloppsett (1 rev i storen, stagseil og spinnaker) gjennom natten, til det evt ikke er noe gøy lenger..