Vind!

30.11.16 20:23hrs (GMT+1) – dag 11

En dag på skeive – endelig! Krengemåleren står konstant på 30 grader (for den går ikke lenger), Harald som er den heldige vinneren av styrbord køye klorer seg fast så han er hvit på knokene når han skal sove og Cubaneren går gjennom det den finner av bølger så vi har av og til spredte saltvannsbyger både ute og inne. Vi seiler rett mot mål, har vinden inn fra siden/forfra, 60 grader. Fullt storseil og hardværsfokk, fart rimelig jevnt rett over 7 knop. En dag med dette er helt greit nå etter mange dager med driving.

Vi har i dag startet på feiringsregimet om bord. Halvveis ble passert i natt, feiret med champagne til lunsj og nå har vi masse å se frem mot. Vi har jo lært litt fra tidligere turer og tar med oss de beste. I morgen 1. desember blir det et slags julemåltid, poteter, saus og skinke (på boks). Dagen etter regner vi med å ha gjort oss fortjent til 1000 mil igjen gin tonic. Første søndag i advent er det pepperkaker og gløgg, når vi har 500 mil igjen må vi begynne å tilpasse oss miljøet vi skal inn i og rom og cola vil stå på menyen. Vi har da droppet halveringsdrinker da man kan bli litt rar i formen av det mot slutten, alternativt kan man jo bli reddet av å gå tom…

Videre nå skal vinden romme mer og mer. På kort sikt forventer vi lette forhold i natt, med skarp slør, noe som er bra for oss med Code 0. Videre går nok spinnakeren opp igjen en gang i natt eller i morgen tidlig og vi får drømmeseilas i medium vind vestover. Det forventes noen dreiniger mellom NØ og Ø som gir oss noen muligheter til å jibbe for god skjæring og kort vei.

Vi setter stor pris på flaskepostene som finner veien og hopper om bord i Cubaneren med jevne mellomrom. Veldig artig at det er så mange som er med oss på turen!