Vindbutikken stengt

27.11.16 21:38hrs (GMT+1) – dag 7

Her ligger vi og vaker ganske så midt i Atlanteren. Vindbutikken er stengt de neste 4 dagene og det er egentlig ikke så mye å hente på å dra til med motor heller, ikke før vi ligger helt stille i hvert fall. Vi visste jo at dette var en mulighet som var ganske sannsynlig ved å forsøke å gå rett på men alternativet med å seile sydover i lange tider før man svinger til høyre virker vel heller ikke akkurat strålende for tiden. Det som nå er litt synd er jo at dette med stor sannsynlighet blir en «motor ARC» og resultatene muligens deretter også. For vår del så har vi til nå 2 motortimer, men det blir nok noen flere. Det er liksom ikke noe poeng i å ligge helt stille heller. Så lenge vi klarer å seile i 3-4 knop så gjør vi det og i 0 vind eller helt lett rett forfra/bakfra, hvor vi evt må seile helt på tvers for å komme noen vei kommer vi nok til å kjøre.

I dag har vi hatt en topp dag altså! Vi har hatt vind mellom 4 og 7 knop rundt 60 grader inn på båten forfra. Dette er jo egentlig optimale turforhold da vi seiler omtrent i lik hastighet som vindstyrken. Seilsetting; Storseil og Code 0. Det har vært knallsol og til tider såpass varmt at noen av de som ikke har hatt noe å gjøre på dekk har gjemt seg inne i båten. Vi hadde spansk skinke, melon og et glass hvitvin til lunsj og en knallgod pasta bolognese til middag nå nettopp.

Om det å bruke tid på sjøen så har jo i hvert fall Maren og Karl Otto satt av tre år, og vi skal nok komme frem innen den tid!